Winkel

Oogstverkoop en inmaak producten

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 11-14 uur is ons winkeltje open. De laatste verse producten van het land en natuurlijk alle lekkere inmaakproducten staan klaar. Gedurende het seizoen wisselt het aanbod aan verse groente en fruit steeds afhankelijk van wat er oogstbaar is, net als vroeger bij de Warmoezeniers. We kweken uit biologisch zaad ook extra (moes)tuinplantjes op in onze kas die ook voor verkoop worden aangeboden. Elke donderdag wordt het aanbod geactualiseerd op deze site. Kijk ook op facebook voor het nieuwste aanbod.

Verkoop vers fruit, groente & kruiden 
rucola – bladmosterd -knolselderij – pompoen-boerenkool – palmkool – snijselderij – peterselie – mispels – cichorei

Zelf oogsten/plukken
boerenkool – palmkool – peterselie – snijselderij

Verkoop pootgoed
aardbei plantjes  –  peterselie – selderij – bloedzuring – herfstsalie – rozemarijn – basilicum 

Verkoop (tuin/sier)planten
sedum – vetplantjes – cactussen –  citroengeranium – bladbegonia – geurgeranium – herfst salie – siernetel – graslelie

Zelf oogsten en samenwerking

Vroeger verkochten de warmoezeniers hun oogst ook aan huis. Dat doen wij ook nog steeds.

Zolang het bij ons van het land of van de bomen en struiken komt kun je bij ons terecht voor verse groenten, kruiden en fruit. Bij ons koop je dus altijd seizoensgroenten. Extra bijzonder is dat je de meeste producten ook zelf vers kunt oogsten! Oogsten is een deel van de beleving en verser kan het niet. Overal in de tuin staan rode vlaggetjes op plekken waar je kan oogsten.

Het zelf mogen oogsten kan normaal gesproken vanaf april. Ivm de Covid-19 crisis zijn we dit jaar op 1 juni gestart met zelf oogsten en is het zelfoogst assortiment iets kleiner. Let goed op de aanwijzingen op ons terrein.

Daarnaast leveren we aan restaurants en kookstudio’s. Zie meer hierover bij  samenwerkingspartners. 

Bloemen plukken

In het bloeiseizoen kan je zelf een mooi boeket plukken in onze bloemenpluktuin. Je kunt kiezen uit veel verschillende bloemen zoals o.a. dahlia’s, scinia’s, zonnehoed, trommelstokje, lamsoor, goudstrobloem, ridderspoor en zomeraster. Dit kan zolang de bloemen bloeien. Een bos bloemen kost € 6,-. We verkopen ook een strippenkaart; 5 keer een bos bloemen plukken en van ons een koffie of thee met een taartje er gratis bij! De strippenkaart kost € 30,-

Jam, chutney, siroop, sap etc

Net als de warmoezeniers verwerken we ook een groot deel van onze oogst in heerlijke producten zoals jam, azijn, mosterd, compote, sap en siroop, In ons winkeltje vindt je een uitgebreid assortiment. Zonder kunstmatige toevoegingen en met zo min mogelijk suiker. 

© Warmoes 2019