Samenwerking

Puur M

Sinds 2015 werken we samen met restaurant PUUR M in Berg en Dal. Chefkok en eigenaar Maarten de Jong komt meestal zelf met zijn collega’s oogsten. De koks zijn op die manier nog meer betrokken bij de ingrediënten van hun gerechten. Puur M is in 2018 weer met een Bib Gourmand bekroond! We hebben bij het samenstellen van ons teeltplan de wensen van Maarten en Tessie verwerkt.

Grut

Restaurant Grut is sinds 2018 ook een vaste klant van ons. Zij hebben een wisselende kaart met een beperkt aantal couverts. Dat sluit goed aan bij onze wisselende teelt. Ze halen wekelijks de verse oogst bij ons op. 

Eetverleden

Historisch Kookatelier Eetverleden van Manon Henzen maakt voornamelijk gebruik van onze kruiden en bijzondere groenten en fruit, zoals wijnruit, zuring, snijbiet en kwees. Haar historische kookworkshops zijn zeer inspirerend. Haar kookboeken over de Romeinse tijd en de Gouden eeuw zijn bij ons te koop. Samen organiseren we een kookworkshop in september.

Van Nature

Aan de Nijmeegse biologische supermarkt Van Nature leveren we in het seizoen vers fruit, zoals appels, pruimen, bessen, frambozen en peren. Zo van de boom, dezelfde dag nog te koop midden in de stad. Net als vroeger….

Samenwerking met TVN Zorgt

Vanaf 2015 loopt er een bijzonder project op de tuin. ‘Pluk de Vruchten’ biedt mensen met een geheugenprobleem of lichte dementie de mogelijkheid groenten te zaaien, bij te houden, te oogsten en te bereiden.

Samen met begeleiding gaat het groepje cliënten van TVN Zorgt (voorheen Thuisverpleging Nijmegen) aan de slag op een eigen stukje grond op onze tuin. In de verbouwde koestal vinden ze een rustige plek waar ze de geoogste producten kunnen verwerken in lekkere gerechten. 

© Warmoes 2019