Nieuws

Workshop: Ontwerp je eigen groene tuin!

Als vervolg op de inspiratie avond over tuinaanleg organiseren we (weer samen met Karin Thonen Tuinen en Groei en Bloei) 2 workshop avonden waarin je zelf je tuininrichtingsplan maakt. Zo hopen we samen Nijmegen Noord groen te maken en houden. Bij Warmoes wemelt het van de insecten, bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. We willen heel graag met nieuwe bewoners ervoor zorgen dat zij ook welkom zijn in alle tuinen.
Een groene tuin die vriendelijk is voor dieren en planten, water opvangt en verkoeling geeft heeft niet perse veel onderhoud nodig. Ook kan een slimme indeling veel problemen voorkomen. Wist je bijvoorbeeld dat er schuttingen zijn waarin je water kunt opslaan?

Op 24 september (inloop 19.45, start 20.00) wordt onder professionele begeleiding een workshop gehouden waarin je je eigen tuin gaat indelen. Keuzes worden gemaakt op basis van een aantal vragen zoals: waar moeten looppaden/verharding komen, welke tuinstijl zoek je, welke functies vervult de tuin. Deze avond moet een globale indeling van de tuin opleveren.

Op 8 oktober (inloop 19.45, start 20.00) vormt dit de basis voor het kijken naar beplantingkeuzes. De sfeer die u zoekt, de gemaakte indeling en uitgangspunten zoals zon/schaduw liggen aan de basis om te komen tot een keuze voor de beplanting. 

Deze workshop is inmiddels vol maar indien u interesse heeft is aanmelden toch handig. Bij veel interesse gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Graag een email naar contact@dewarmoes.nl onder vermelding van aanmelding tuinontwerp workshop.

We kunnen deze workshops aanbieden in het kader van Operatie Steenbreek Nijmegen.

© Warmoes 2019