Agenda

In de tuin is het vaak een gezellige boel.
Bezoekers van ons tuincafé, educatielessen aan schoolklassen, vrijwilligers aan het werk, rondleidingen door de tuin en verschillende workshops en cursussen. En af en toe viert iemand zijn of haar verjaardag onder de oude fruitbomen.
Er is veel mogelijk en we vinden veel leuk.

Gedurende het jaar organiseren we verschillende publieksactiviteiten. De meeste keren jaarlijks terug, zoals de LENTeMARKT op de eerste zaterdag van mei, deelname aan Festival de Oversteek in september en de Oude Ambachtenmarkt tijdens de Open Monumentendagen.

Aanmelden
Zie je hieronder een leuke activiteit waar je je voor dient aan te melden? Stuur dan een mail naar contact@dewarmoes.nl

Lente 2019 - Agenda
zaterdag 20 april
10:00 - 14:00
maandag 22 april
11:00 - 14:00
zaterdag 4 mei
10:30 - 16:00
zondag 26 mei
12:00 - 17:00
zaterdag 8 juni
10:00 - 17:00
vrijdag 21 juni
20:00 - 22:00

Zaterdag 25 mei: Mandenvlechters op bezoek
Een keer per maand strijken de mandenvlechters bij ons neer in ons museum. Het is leuk om dit oude ambacht te bekijken en af en toe hebben ze ook mandjes en andere gevlochten materialen bij zich die te koop zijn.
Tijd: van 10:00 – 14:00u
Kosten: niets, de mandenvlechters zitten in het museumgebouw

Zondag 26 mei: Rondje Nijmegen Noord
Kom binnenkijken bij bijzondere groene initiatieven in Nijmegen Noord. Leuke, verrassende plekken en leuke enthousiaste mensen! Ooit ontstaan om de waardevolle groene bestaande plekken van Nijmegen Noord beter op de kaart te krijgen en te behouden voor verdwijnen.
Wij doen natuurlijk ook weer mee!
Tijd: van 12:00 – 17:00u
Kosten: niets

Zaterdag 8 juni: Open dag Nijmeegse stadstuinen
We doen weer mee! Hoewel we geen standaard stadstuin zijn, vinden we het leuk en belangrijk om onze bezoekers te laten zien hoe het bedrijf van de Lentse warmoezenier er uitzag. Wat daar ook bij hoort, en soms over het hoofd wordt gezien, is de ‘aankleding’ van het erf met hagen, rozen, boerenbloemen en bijzondere bomen, zoals de walnoot en de amandelboom.
Tijd: van 10:00 – 17:00u
Kosten: niets
Meer informatie: Stadstuinen Nijmegen

Vrijdag 21 juni: Bloemschikworkshop ism Ceciel Geerards
Een boeiende kleurrijke workshop op midzomeravond! Samen met Ceciel Geerards, die een eigen biologische snijbloementuin heeft op landgoed Grootstal, ga je bloemen plukken in onze bloemenpluktuin. Daarna leer je binden en schikken. Een vaas krijg je er bij. Plus je eigen boeket natuurlijk. Bij mooi weer is de workshop buiten, naast de pluktuin.
Tijd: van 20:00 – 22:00u
Kosten: € 22,50,- pp incl vaas, bloemen en drankje
Meer informatie: Ceciel Geerards 
Aanmelden verplicht

Zondag 14 juli – zaterdag 20 juli: 4daagse camping
We hebben 30 sfeervolle kampeerplaatsen in onze hoogstamboomgaard. Kom genieten van de rust en het groen na het wandelen. En iedere avond verzorgen we een heerlijke gezonde maaltijd met producten uit de tuin. Meer weten? Kijk hier

Zaterdag 31 augustus: Bloemschikworkshop ism Ceciel Geerards
Een boeiende kleurrijke workshop! Samen met Ceciel Geerards, die een eigen biologische snijbloementuin heeft op landgoed Grootstal, ga je bloemen plukken in onze bloemenpluktuin. Daarna leer je binden en schikken. Een vaas krijg je er bij. Plus je eigen boeket natuurlijk. Bij mooi weer is de workshop buiten, naast de pluktuin.
Tijd: van 10:00 – 12:00u
Kosten: € 22,50,- pp incl vaas, bloemen en drankje
Meer informatie over Ceciel: Ceciel Geerards 
Aanmelden verplicht

Zondag 1 september: Festival de Oversteek
Muziek, dans, toneel en voordrachten op bijzondere plekken in Nijmegen Noord, Oosterhout en Lent. Kijk op de website van Festival de Oversteek voor het exacte programma.

Zondag 8 september: Historische kookworkshop ism Atelier Eet!verleden
Manon Henzen van Atelier Eet!verleden is historica en kookliefhebber. Ze heeft al meerdere historische kookboeken geschreven en geeft verrassende en boeiende kookworkshops. Ook is ze één van de vaste afnemers van Warmoes. Samen organiseren we een bijzondere kookworkshop met ingrediënten uit onze tuin.
Tijd: van 10:00 – 13:00 uur Kosten: volgen nog
Aanmelden verplicht

© Warmoes 2019